Főoldal » Fájlok » Drabble

Szabadság
2013-01-09, 15:26
Szabadság


Úgy éreztem, nem találja a helyét. Nap-nap után bejárt a gyengélkedőre ilyen-olyan problémákkal felkeresve, de tudtam, hogy semmi baja – testileg. Lélekben azonban teljesen összetört. A szemei élettelenül tekintettek a nagyvilágba, a csillogás végleg kiveszett belőlük, és hiába itattam meg vele bármilyen bájitalt is, semmi nem segített. Néha bent tartottam pár napig, had pihenje ki magát, de pont ugyanúgy távozott, ahogyan megérkezett: magányosan, elveszetten, és hiába volt mellette a Longbottom fiú, a tényen, hogy a legjobb barátai és a családja halottak, egyetlen főzet és barát sem tudott változtatni.

Egyre gyakrabban vettem észre, hogy amíg vizsgálom, a tekintete a bájitalos szekrényt lesi, sőt, gyakran kaptam rajta, hogy távollétem alatt a szekrény előtt áll, és mintha válogatna, de szerencsére, csak én tudom a bűbájt, amivel ki lehet nyitni a tárolót. Végül egy idő után rájöttem, hogy Potter, mint az űzött vad, keresi a kiutat, s megesett rajta a szívem – hát segítettem neki…

Egyik éjjel bent tartottam megfigyelésre, s mielőtt elmentem volna lefeküdni, „véletlenül” kint felejtettem az egyik bájitalt az asztalon. Reggelre a fiola üresen állt, Potter pedig élettelenül feküdt az ágyban.
Albusnak nem kellett magyaráznom, hogy mi történt, tudta.

A temetésre három nappal később került sor Godric’s Hollowban, s Harry végre szabad volt.
Kategória: Drabble | Hozzáadta:: Scale | Címkék (kulcsszavak): drabble
Megtekintések száma: 242 | Letöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]