Főoldal » Cikkek » Cikkeim

A háttérből

Amikor beugrott az ötlet, hogy a varázslók és a repülőszőnyegek kapcsolatáról írjak, még egészen másként képzeltem el az egészet. Eleve azt sem hittem sosem, hogy egyszer majd Vernon bácsi egyik mondata lesz az, ami megihlet, de úgy látszik, ezt is megértük.

Ami viszont sokat változott, az elsősorban a fic hossza. Eleinte csupán egy egyperces lett volna, utána egy hosszú novella, utána egy három fejezetes történet, mostanra viszont kezdi az egész kinőni magát. Oly annyira, hogy már képem is van arról, hogy néznek ki a továbbfejlesztett repülőszőnyegek, sőt, már az is kiderült számomra, hogy mikor, miért és hogyan jöttek létre. 

„Míg a nyugaton élő varázslónépek csak 962-ben készítették el a seprűiket, mi hozzájuk képest jóval hamarabb, már az időszámítás szerinti 2. évben megalkottuk a repülőszőnyeget. Egy Hamir Hussein nevű, kicsit talán félőrült mágus volt az első, aki egy mugli rokona nyavalygását hallgatva megbűvölte a házi szőnyeget, hogy az (mármint a rokon) minél közelebb kerülhessen Allah-hoz. Arra persze igazán nem számított, hogy a szőnyeg megbokrosodik, s a rajta lévő rokont több mint tízemeletnyi magasságból veti le magáról, aki így aztán a lehető legközelebb került Allah-hoz.”

/Jasmin Hamed - A repülőszőnyeg fejlődéstörténete/

Régen még teljesen úgy nézett ki a szőnyeg, mint ahogyan azt az Aladdinban láthattátok

Most viszont ilyen.

A függőleges, rövidke vonalak az ülések, a közöttük lévő vízszintes egyenes pedig az út, ahol a sorok között sétálni lehet. A szőnyeg elején lévő hosszú egyenes, végén a kör a seprű, ami majd csatlakoztatva lesz a szőnyeghez, az egyenes végén pedig az a villám Harryt jelzi. Mert nyilván az mindenki számára egyértelmű, hogy Piton többek között Harryt fogja pilótának kinevezni. :)

A repülőszőnyeg – ahogyan az az első fejezetből kiderül – még mindig olyan díszes, mint régen, csak kicsit fel van turbózva.

Az is egészen újszerű számomra, hogy a Snarry írása során létrehoztam új bűbájt, és például egy hatalmas nagy könyvtárat is megalkottam az Abszol úton, melynek az Abszolút Mágikus Könyvek Tárháza nevet adtam. Titok még, de szerintem tetszeni fog nektek a kinézete. :)

Nos, hamarosan jövök az új résszel! ^^

Kategória: Cikkeim | Hozzáadta:: Scale (2014-12-22)
Megtekintések száma: 301 | Hozzászólások: 2 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
0 Spam
1 evelyn  
Hm egészen jó volt olvasni egy kicsit a hátteréről a törinek.Tudod először felvihogtam a rajzon,mert míg nem olvastam el a bejegyzésed a rajzra nézve az jutott eszembe,hogy ez egy érdekes kilapított dobozos üdítő amibe egy zászlót raktak. smile Aztán elolvastam,hogy ez lenne az új seprű és rögtön értelme is lett.Hm azért egy egypercesből igazán szép kis történet lett,de én ennek csak örülni tudok.Igazán nagyon várom már a kövi részét smile Pusszantalak drága!

0
2 Scale  
Hát... öhm... igen, az a rajz nem éppen tökély, de a célt legalább elértem vele - tudtatok legalább képet kapni arról, hogyan is fog kinézni az új seprű. smile Már megérte, na és legalább nevettél rajta egy jót. biggrin

Igen, magamon is meglepődtem, hogy mennyire kinőtte magát, de én is örülök neki. :3

Köszönöm, hogy írtál, és puszi neked is! ^^

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]