Főoldal » Fájlok » Novella

Nincs több esély
2012-09-25, 16:52
Nincs több esély


Perselus Piton az év első bájitaltan órájára készült az elsős griffendéles-mardekáros csoporttal. Az elsőre, melyen Ő is ott lesz az undorítóan kusza, fekete hajával, ami valószínűleg még soha nem találkozott a fésűvel, az otromba, kerek szemüvegével, és a fájdalmasan zöld szemeivel. Talán ezt utálta a legjobban a kölyök kinézetében. Azok a zöld szemek egész egyszerűen minden pillantásával égették, és semmi másra nem emlékeztették, minthogy mekkora hibák egész sorozatát követte el Lily ellen. Gyűlölte azt a kis mitugrászt!

Azonban ahogy a tanterem felé tartott, Perselus elhatározta magában, hogy ad neki egy esélyt – James Potter kinézet ide, James Potter kinézet oda. Mégis csak Lily fia, és ha már megesküdött arra, hogy vigyázni fog rá, talán felfedezhet még benne valami mást is. Talán örökölte Lily bájitaltudását… És talán nincs annyira elszállva magától, mint az a nagyképű apja!

A névsorolvasást követően elmondta a szokásos követelményeket, s az Aranyfiúra emelte a tekintetét.

− Potter! – Az elsősök szinte felugrottak a helyükről, úgy megijedtek a váratlan hangtól. – Mit kapok, ha ürömteába őrült aszfodéloszgyökeret keverek?

Perselus csalódottan vette tudomásul, hogy Harry Potter pont olyan bután bámult, akárcsak egyes kérdéseknél az apja. Valószínűleg egyetlen egyszer sem vette elő a tankönyvet, hogy legalább belenézzen, hanem a dicsfényben sütette magát a barátaival és a rokonaival. Látta, hogy Potter óvatosan a Roxfortot gazdagító újabb Weasley ivadékra néz, de segítséget nem kapott onnan.

− Nem tudom, tanár úr – felelte Potter.

Piton csúfondárosan elmosolyodott.

− Lám, lám, a hírnév nem minden.

A Granger lányra ügyet sem vetve Perselus úgy döntött, megpróbálkozik egy újabb kérdéssel, hátha talán mégis legalább átlapozta az Ezer bűvös fű és gombát, és egy könnyebb feladványra való válasz megragadt Potter fejében.

− Próbáljuk meg újra, Potter. Ha szereznie kellene egy bezoárt, hol keresné?

A válasz még hamarabb érkezett, mint az előbb.

− Nem tudom, tanár úr.

− Mindjárt gondoltam, hogy bele sem nézett otthon a könyvekbe.

Perselus kezdett egyre dühösebb lenni. Lily szemei soha nem néztek rá ennyire bután! Jéghideg tekintetével szinte keresztüldöfte a Potter gyereket – mindig is utálta James Pottert, erre itt van most az utódja, kiköpött hasonmás, és minden tulajdonságát örökölte. Piton kezdte azt érezni, hogy Lilyre már semmi más nem fogja emlékeztetni, csak az ördögfióka szemei; de talán még azok sem, hiszen a nő tekintete mindig okosan, vidáman csillogott, a Potter gyerek szemiből pedig csak a színtiszta butaság süt.

Granger keze lassan a plafont verte, de Perselust még mindig hidegen hagyta.

Utolsó kérdés. Ha a kölyök ezt sem tudja, ezt a lehető legegyszerűbbet, akkor vége.

− Potter, mi a különbség a sisakvirág és a farkasölőfű között?

Perselus minden idegszálával megfeszülve várta a választ, a legkevésbé sem érdekelte, hogy Granger majd’ kiesett a padból.

− Nem tudom – felelte halkan Potter. Perselus szíve csalódottan megdobbant. – De úgy látom, Hermione tudja. Miért nem őt kérdezi?

Néhányan felnevettek, Perselus viszont legszívesebben a fejét is leordította volna a kölyöknek. Hogy lehet ennyire szemtelen?! Akárcsak az apja! Középszerű, kivagyi, szemtelen, és nagyra van a hírnevével. De azzal nála semmire nem fog menni, inkább csak hátráltatni fogja magát.

− Üljön le! – förmedt rá Hermionéra. – Tájékoztatásul közlöm, Potter, hogy az üröm és az aszfodélosz keveréke altató hatású, olyannyira, hogy az élő halál eszenciájának is nevezik. A bezoár a kecske gyomrából kivett kő: védelmet nyújt a legtöbb méreggel szemben. Ami a sisakvirágot és a farkasölőfüvet illeti, a kettő egy és ugyanaz. Ebrontófűnek avagy Aconitumnak is nevezik. Nos, mire várnak? Miért nem jegyzetelnek?

A diákok zajosan elkezdtek kotorászni pergamen és penna után, de Piton emelt hangjára egy pillanatra abbahagyták.

− És egy pontot levonok a Griffendél háztól, Potter szemtelen válaszáért.

Azzal Perselus a tábla felé fordult, és egy intésére megjelent rajta az aznapi bájital receptje, majd helyet foglalt a tanári székben.

Legbelül éktelenül dühöngött. James Potter már rég nem él, mégis állandóan kísért a szelleme – az övé is… Most egy szemtelen kis tizenegy éves képében, aki azt hiszi, neki minden megengedhető. Hát ő, Perselus tenni fog róla, hogy ez ne így legyen. Nem fog behódolni neki, hanem kordában fogja tartani, és megtanítja neki, a hírnév nem jár együtt az engedékenységgel is.

Egy másodpercre összekapcsolódott a tekintetük, és Piton az ismerős szemekben sok mindenre felfigyelt: értetlenség, zavartság, düh, dac…

Perselus tudta, nincs esély arra, hogy megbocsátást leljen a szemekben, és azt is tudta, hogy Potternek sincs esélye arra, hogy megkedveltesse magát vele. A kölyök három esélyt kapott, és mindet eljátszotta, ráadásul még rá is tett egy lapáttal.

Harry Potternek nincs több esélye.

Vége
Kategória: Novella | Hozzáadta:: Scale | Címkék (kulcsszavak): bájitaltan
Megtekintések száma: 456 | Letöltések: 0 | Hozzászólások: 3 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 3
0 Spam
3 sir joel williams  
Szüksége van egy sürgős kölcsön?
* Nagyon gyors és sürgős átutalás a bankszámlájára
* Visszafizetése kezdődik nyolc hónap után kap a pénz a
bankszámla
* Alacsony kamatláb 2%
* Hosszú távú törlesztési (1-30 év) időtartama
* Rugalmas hitelfeltételek és a havi fizetés
*. Mennyi ideig tart, hogy finanszírozza? Benyújtása után a hitelkérelem,
akkor számíthat, hogy az előzetes választ kevesebb, mint 24 óra és
finanszírozás keretében 72-96 óra, miután megkapta a szükséges információk
tőled.

Lépjen kapcsolatba törvényes és engedélyezett hitel cég felhatalmazta
hogy a pénzügyi támogatás egyéb országokban.
További információk és a hitelkérelmi nyomtatvány Kapcsolatot teremteni via

e-mail: cashfirmarena@gmail.com

SIR EVA DEMETER
főigazgató
CASHFIRMARENA CÉG
LONDON

0 Spam
1 evelyn  
Szia drága! Hát igen valahogy így lehet elképzelni,hogy Perselus miért volt annyira engesztelhetetlen a gyerekkel szemben.Soha nem tudtam megérteni,hogy Hagrid aki köztudottan nem volt képes lakatot tenni a szájára,miért nem mondta el,hogy a gyereket milyen körülmények között találta meg és hozta a varázsvilágba.Ha Perselus még az első óra előtt értesül erről,akkor egészen biztos,hogy azonnal összerakta volna a képet,hogy a gyereknek az élete egyáltalán olyan csillogó mint ahogy azt mindenki képzeli.Nem azért nem volt képes válaszolni mert bele sem akart nézni a könyvébe,hanem mert nem volt mibe belenézni.Perselus Piton a Roxfort legokosabb tanára volt,Mardekáros és roppant ravasz,de Harryvel kapcsolatban az előítélete és gyűlölete túlságosan elvakította,hogy észre vegye,hogy a gyerek nem olyan mint az apja és így gyakorlatilag nem volt visszaút.Ő maga úgy érezte,hogy három lehetőséget adott a gyereknek arra,hogy bizonyítson,de az eszébe jutott,hogy valami más is lehet a háttérben mint az,hogy lusta nemtörődöm és arrogáns mint az apja.A kettejük között kialakult ellenséges kapcsolatot bizony Pers rontotta el.Viszont az egész tanári kar élükön Dumbledore-ral követték el a legnagyobb hibát.Dumbledore anno még csak nem is személyesen vitte el a gyereket hanem az ajtajuk előtt hagyta egy levél kíséretében és elvárta volna,hogy minden féle ellenkezés nélkül egy család csak úgy a nyakába vegyen még egy gyereket.Sajnos nem minden család olyan,hogy a rokonának gyerekéért mindenre képes lenne.Ezt a hibát pedig az öreg követte el,különösen azzal,hogy aztán nem is nézett feléjük,hogy esetleg bármire szükségük lenne-e ahhoz,hogy normálisan tudják felnevelni.Nem Dumbledore lerakta az ajtajuk elé és ezzel részéről el is volt intézve a dolog.Tehát Pers csak igazából nem teljesen hibás,főleg ha nézzük,hogy egy másik mugli születésű elsős kis tanonc meg gyakorlatilag kiesik a padból,hogy felelhessen a feltett kérdésre.Ha innen nézzük,akkor jogos a tanár kiakadása.Ami azt illeti Harry is hibás volt valamilyen szinten,mert ha otthon nem is,de az iskolában miután beosztották őket beleolvashatott volna abba a könyvbe,hogy ne teljesen felkészületlenül üljön be az órára,de ugye a gyerekek már csak ilyenek,nem szeretnek tanulni és húzzák a legvégsőkig.No hát azt hiszem,hogy alaposan kitárgyaltam,hogy ki és miben hibázott smile Köszi,hogy olvashattam.Nekem tetszett Pers szemszögéből olvasni,hogy miért is lett olyan Harryvel szemben amilyen.Nem szép dolog egy tanártól,de a sértettsége és megalázottsága túlságosan mélyen gyökerezik a lelkében,hogy másként cselekedjen.Ő maga úgy érzi,hogy megadta a fiúnak a lehetőséget,de a gyerek nem élt vele így ő sem fog kegyelmezni neki.Köszi drága,mintha csak tudtad volna,hogy mikor van szükségem egy kis kikapcsolódásra :)Puszika

0 Spam
2 Scale  
Szia Ev!

Valahogy adta magát, hogy megírjam ezt a kis egypercest, mert mindig is érdekelt, Piton hogyan viszonyult Harryhez az első pillanatokban. Én úgy gondolom, hogy ha Hagrid beszélt is valamit Harry életkörülményeiről, akkor azt maximum Dumbledore-nak mondta el, neki meg nem volt újdonság. Őt Mrs. Figg mindig tájékoztatta arról, mi történik a kis védencével, így pontosan tudta, hogy Harry nem úgy nőtt fel, ahogy kellett volna. Ezt el is mondja Dursleyéknek a hatodik részben. Egyébként nekem eléggé vegyes érzéseim vannak az öreg irányába. Egyrészt meg is értem, hogy miért a rokonaihoz adta be (rokonok, meg a védelem), és remélte, hogy tényleg jól fognak bánni vele, de ha már otthagyta, akkor legalább néha tényleg ránézhetett volna, és nem csak Mrs. Figgel kellett volna figyeltetni. Más kérdés, ugye, hogy hiába tudta, hogy mi történik Harryvel, nem hozta el onnan - véglegesen. Mert azért ne felejtsük el, hogy Harry általában csak max. egy hónapot töltött Dursleyéknál, utána elhozták onnan. smile

Ami Harry órára való készülését illeti, az megtörtént. Így első év elején megtarthatta a könyveit, a Mági történetéből választotta a Hedvig nevet is a bagolynak, de hogy Harryt gondolatait idézzem "Senki nem várhatja el tőle, hogy betéve tudja az egész Ezer bűvös fű és gombát." Tehát a lehetősége megvolt, de nem olvasta annyira figyelmesen, mint Hermione. biggrin

Néha nekem olyan érzésem volt, mintha ők ketten elbeszélnének egy kicsit egymás mellett. Mindkettőnek gondjai vannak, többnyire egymással, de valahogy nem megy, hogy ezt meg is beszéljék. Mindketten túl gyorsan ítélkeznek a másik felett, és sajnos ez nem vezetett semmi jóra. sad Valóban nem szép dolog, hogy az így bánik Harryvel, de tényleg úgy érezte, hogy ennyi lehetőség talán még sok is volt, és amolyan kölcsön kenyér módjára fog viselkedni.

Nagyon örülök, hogy tetszett, hogy a másik oldalról is megszemlélhetted a dolgokat, és köszi, hogy írtál! smile

Puszi!

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]